De afgelopen jaren reed ik aan het begin van het seizoen elk jaar de Wereldbekers in Amerika of in Las Vegas. Dit waren mooie ervaringen en leuke wedstrijden om te doen. De kans op heel veel punten is echter klein, en de kans op hoge kosten heel groot. Bij het maken van mijn jaarplanning heb ik dan ook gekeken naar de beschikbare wedstrijden, de fysieke belasting van deze wedstrijden, de te behalen punten ( ik heb een inhaalslag te maken) en de uitdaging van de wedstrijden.  Hierdoor kwam ik tot de conclusie dat ik dit jaar niet naar de USA zou gaan maar wel voor 2 C1 wedstrijden naar China. 

Na een lange maar rustige reis kwamen we aan op Beijing Capital Airport. Van hier uit werden we met een bus naar ons hotel gebracht. Alles was piekfijn georganiseerd door de organisatie en de hele reis was een hele mooie ervaring. 

Dan naar de cross.  Er was een snel parcours uitgetekend met veel korte bochten. Toch zat er behoorlijk wat hoogteverschil in het parcours waardoor het wel een aantrekkelijk parcours was. De start was erg belangrijk aangezien het overal smal was. Helaas vertrok ik niet geweldig, en in  de eerste bocht gingen ze tegen de grond. Helaas moest ik van de fiets en pas rond de 30e plek weer vertrekken. Eigenlijk was mijn race direct al gelopen. Gaandeweg begon ik wel steeds meer renners in te halen gelukkig. In de laatste 2 ronden kon ik zo nog van plek 13/14 naar plek 6 rijden. Op deze manier kon ik de wedstrijd ondanks het slechte begin toch met een goed gevoel eindigen. De warmte maakte het best wel zwaar en gevaarlijk om jezelf op te blazen. 

De dag na de wedstrijd vertrokken we met een aantal bussen naar de volgende wedstrijd in Yanqing.